Gouden dagen op toneel met De Wylgen

BOORNBERGUM Toneelvereniging De Wylgen staat in het teken van Gouden Dagen. Het blijspel van schrijfster Froukje Annema wordt opgevoerd vrijdag 6 en zaterdag 7 maart in It Bynt in Boornbergum.

Jan huurt voor een maand een appartement. Hij en zijn vrouw willen even wat afstand van elkaar nemen vanwege een huwelijkscrisis. Jan heeft zijn vissersspullen en zijn vriend Tabe de kanarie meegenomen naar zijn tijdelijke woonverblijf. Jan denkt dat hij daar in alle vrijheid kan leven; gouden dagen dus. Maar hij krijgt al gauw bezoek van zijn nieuwe buren, mevrouw Tiemersma en psychologiestudente Thea.

Ook komt Wiebe langs. Hij is de vorige bewoner van het appartement en de ex van mevrouw Tiemersma. Zij zorgen voor de nodige oproer. Ook huurbaas Wijnsma verstoort de rust die Jan zo graag wil. Na een serieus gesprek met Thea besluit Jan een weekend te gaan vissen met zijn beste vriend. In dan weekend verhuurt de huurbaas het appartement weer aan Johan, een vriend van hem die een weekendje door wil brengen met een meisje die hij heeft versierd maar dat gaat allemaal niet van een leien dakje. Als Jan dan ook nog eerder thuiskomt dan dat debedoeling was, loopt alles in de soep en moeten er veel plooien glad gestreken worden. Wormen spelen daarbij een belangrijke rol.