Het Mozaïek kampioen voorronde NK schoolbowlen

DRACHTEN Twaalf basisscholen hebben onlangs gestreden om de finaleplaats voor de Nederlandse kampioenschappen schoolbowlen. Na schooltijd begon de eerste poule met hierin vijf scholen.

Meteen was er tussen twee deelnemers al een strijd om de hoogste game van het toernooi. Uiteindelijk heeft Mike van PCBO Het Mozaïek te Drachten die strijd gewonnen met een score van 142. Tussen de scholen zelf was de strijd ook stevig en naar mate de dag vorderde werd het spannender.

Aan het eind van de middag was er een nieuwe kampioen. Het Mozaïek heeft met een totaal score van 695 punten gewonnen. OBS de Bolder volgde op een tweede plaats met een score van 670 en PCBO ’t Foarhus werd met een score van 642 derde.

Alle winnaars kregen een medaille uitgereikt door de voorzitter van Bowling Vereniging Drachten, organisator van dit evenement. Het Mozaïek mag nu een jaar lang de wisselbeker op school tonen. Daarnaast mogen de leerlingen naar de landelijke finale van het NK Schoolbowlen. Deze is 16 mei in Lucky’s Bowling te Warmond.