Gun jezelf wat luxe dit voorjaar

Aangeboden door: zonwering-weetjes.nl

Heb je de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak weer achter de rug? Dan is dit het perfecte moment om jezelf wat extra luxe te gunnen in je huis en tuin. Met de volgende tips geef je je woning en tuin een makeover die voor net wat meer woongenot en luxe zorgt dit voorjaar.

Perfecte temperatuur

Met het voorjaar op komst, is het verstandig om nu alvast na te denken over het regelen van de temperatuur in huis. Speur daarom nu alvast naar aanbiedingen voor airco’s en ventilatoren, of verdiep je eens in zonwering. Er bestaan allerlei soorten zonwering, van klassieke markiezen tot aan moderne zonneschermen. Hiermee blijft het in huis op warme dagen tot wel zo’n 7 graden koeler, waardoor jij ook met hoge temperaturen heerlijk slaapt.

Likje verf

Door je muren een likje verf te geven, haal je direct het voorjaar in huis. Kies hierbij het liefst voor lichte kleuren, waardoor je woning lichter en ruimtelijker oogt. Bovendien geven deze kleuren je huis een luxe en nieuwe uitstraling. Wil je toch wat kleur? Zorg dan voor contrasten en kies kleuren die helemaal hip zijn dit jaar. Voorbeelden hiervan zijn alle natuurlijke kleuren zoals warmrood en aubergine.

Nieuwe planten en bloemen

Planten en bloemen passen perfect bij het voorjaar. Daarnaast staat het groen huiselijk, luxueus en zorgt het voor een nieuwe look. Verdiep je voordat je naar het tuincentrum gaat wel even in de verschillende planten. Zo werkt een lavendel kalmerend en is hierdoor perfect voor de slaapkamer. De varen is ideaal voor een schaduwrijke plek in je tuin of op je balkon. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en blijft toch het hele jaar mooi groen.

Pak de tuin aan

Tot slot ga je het voorjaar pas echt goed in, als je je tuin een makeover geeft. Bouw bijvoorbeeld een veranda waaronder je altijd heerlijk zit. Ook is het creëren van een luxe wellness in de tuin helemaal hip dit voorjaar. Kies bijvoorbeeld voor een jacuzzi waarin je heerlijk ontspant na een drukke dag. De makeover van je tuin maak je vervolgens af met nieuwe tuinmeubelen, accessoires en planten.