Om it libben fan Lyfke ‘n topper

BAKKEVEEN Het publiek heeft de afgelopen week kunnen genieten van een prachtige toneelvoorstelling “Om it libben fan Lyfke “.

Nij bigjin uit Bakkeveen heeft vijf keer voor een volle zaal de acteertalenten optimaal op de planken gebracht. Lyfke is een zorgzame vrouw die aan de kost komt door allerlei spullen te verzamelen, die ze op straat vindt. Ze ontmoet daarbij drie louche figuren die het op haar geld gemunt hebben. Lyfke biedt deze mensen een deel van haar huis aan om er een tijdje te logeren.

De drie logees hebben maar één ding voor ogen en dat is geld. Ze sluiten op Lyfke een levensverzekering af. Ze proberen haar drie keer van het leven te beroven, maar dit lukt ze niet. Lyfke probeert door haar goedheid deze mensen één voor één weer op het rechte pad te krijgen, en heeft tot veler verbazing nog succes ook.

Onderscheiding

Moraal van het verhaal: In ieder mens schuilt iets goeds. Geld is niet belangrijk, maar het vertrouwen in de mens, daar gaat het om. Na de laatste voorstelling zijn de souffleur Matty van der Meer en grimeuse Roelie van der Meer onderscheiden met een gouden speld van Staf Fryslan.

De dames zijn beide 50 jaar bijzonder actief geweest voor toneelvereniging Nij Bigjin. Ze kregen een oorkonde en uit handen van de voorzitter een prachtig boeket bloemen. Een prachtige afsluiting van een succesvolle toneelweek.