Open Podium in It Buorskip

Beetsterzwaag Na zes eerdere edities worden ook dit voorjaar twee Open Podia georganiseerd in it Buorskip te Beetsterzwaag. De eerste is zondag 16 februari.

Die dag wordt weer een aantal (aankomende) muzikanten/artiesten tussen 15.00 en 18.00 uur in de gelegenheid gesteld hun kunsten te vertonen aan publiek in de Tsjochzaal. Doel is om hen podiumervaring op te laten doen of een try-out te presenteren en daarmee een gezellige middag voor inwoners van Beetsterzwaag/Olterterp en omgeving te creëren.

Vanaf 15.00 uur gaat de Tsjochzaal van It Buorskip open voor een optreden van zanger Hans Kuypers, cabaretière Regina Bijlsma en haar muzikaal begeleider Gerrit de Vries en de band Road to Nowhere. Hans Kuypers brengt als Hans the Voice diverse covers ten gehore variërend van George Baker tot Queen. Daarnaast zal hij als singer//songwriter ook een aantal eigen nummers zingen.

Cabaret

Regina Bijlsma vervolgens brengt met cabaret een act met een eigen lied. In mei gaat ze try-outs geven door Friesland voor haar eerste voorstelling, maar qua liedjes geeft ze bij ons alvast een voorproefje. De band Road to Nowhere tenslotte heeft Southern rock invloeden, met covers van Rebel Son, Tom Waits, BlackBarry Smoke en een mix van eigen Friestalige nummers. De band bestaat uit Piet Nicolai, gitaar en zang, Haaye Kooistra, gitaar, bas en zang, en Geart Hiemstra, cajun/snaredrum.

Tussen de optredens door is er disco TOP2000 muziek. De muzikale middag duurt tot 18.00 uur en de toegang is gratis.