Verhalenmiddag in het Observeum te Burgum

BURGUM In het Observeum aan de Menno van Coehoornweg vertelt Hans Molema zondagmiddag 16 februari om 14.00 uur een interessant verhaal. En vrijdag 14 februari een singles-kijkavond.

Dat dag en nacht, de klok en de kalender, de maand en het jaar (kortom: de tijdrekening) alles met sterrenkunde te maken hebben, is voor velen een schimmig en verwarrend verhaal... Al in het verre verleden zijn er maatregelen genomen die orde moesten scheppen in een lastig te begrijpen fenomeen: de indeling van de tijd en de volgorde van de kalender. Julius Caesar hervormde de kalender al vóór het begin van onze jaartelling. Later ontdekte men dat de telling niet klopte en zelfs onze moderne kalender vertoont nog tekortkomingen, waardoor zo nu en dan schrikkelseconden en schrikkeldagen moeten worden toegevoegd of overgeslagen… Op 29 februari is er al weer voor de 107 de keer een schrikkeldag.

Voeg daar aan toe dat we wereldwijd nog steeds te maken hebben met vele lokale en religieuze kalenders, dan is een helder verhaal over de tijdrekening geen overbodige luxe. Hans Molema , als geen ander, kan dit. Sterrenwacht Burgum , Menno van Coehoornweg 9 Burgum, zie ook www.observeum.nl.

Het Observeum houdt vrijdag 14 februari van 19:00 tot 22:00 uur - naast het reguliere vrijdagavond-programma - een ontmoetingsavond voor singles die in een ongedwongen sfeer nieuwe mensen willen ontmoeten en samen naar de sterren willen kijken.