Kidsfestival in De Lawei

DRACHTEN Het Kidsfestival komt er weer aan in de voorjaarsvakantie van 15 t/m 23 februari. Bomvol activiteiten voor kinderen en fantasievolle voorstellingen.

Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks, 6+. Op een nacht rent Dolfje Weerwolfje per ongeluk het Weerwolvenbos uit, het Heksenbos in. Van Opa Weerwolf mag hij daar absoluut niet komen, want weerwolven en heksen gaan niet samen. Dan leert hij Foeksia kennen, een grappig en lief miniheksje. Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks is dé nieuwe familiemusical, vol leuke liedjes, mystieke wezens, grappige tovertrucs en betoverende liefdesdrankjes. Deze voorstelling is te zien op zondag 16 februari om 14.00 uur.

Juffenballet | BonteHond & Maas theater en dans, 6+. De schooljuf. Een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en geduldig schriften controleert. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? In de voorstelling Juffenballet blijkt de koffiekamer een portaal naar een andere wereld. Is de juffrouw dan nog wel een juf? En waar gaat ze dan naar toe? Wat is het geheime leven achter het schoolbord? Deze voorstelling is te zien op woensdag 19 februari om 14.00 uur.

Lampje

Lampje | Maas theater en dans, 8+. Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een stormachtig avontuur terecht. Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten. En steeds overtreft ze zichzelf in dapper, volhardend en liefdevol zijn. Deze voorstelling is te zien op zaterdag 22 februari om 19.30 uur.

Dinsdag 18 februari en donderdag 20 februari draait de film Mees Kees In De Wolken. De school waar Mees Kees lesgeeft bestaat 50 jaar en directrice Dreus besluit dit te vieren met een groot galafeest. In klas 6b wordt het opeens heel spannend wie met wie naar deze dansavond gaat. Vrijdag 21 februari draaien we Buurman en Buurman experimenteren erop los. Niets is te gek voor deze heren en gaan daarom allerlei uitdagingen aan. Voor kinderen 5 euro en volwassenen 6 euro.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl of kijk op www.hopperdrachten.nl voor de gratis zondagprogrammering.