KV Drachten wint van Mid-Fryslân

DRACHTEN KV Drachten moest het zaterdag opnemen tegen Mid-Fryslân. De nummers 1 en 2 van de Overgangsklasse A speelden eerder dit seizoen al tegen elkaar en toen trok Mid-Fryslân aan het langste eind.

Drachten moet het nog steeds doen zonder Wim Braam, Maurits Witte was vervanger. Beide ploegen konden maar lastig los komen. Doelpunten waren schaars bij beide ploegen, dit resulteerde dan ook in een 4-4 tussenstand. Vlak voor rust wist Drachten aan te sluiten via Siemen Jan Miedema: 9-9, maar de ploeg moest in de dying seconds alsnog de 9-10 incasseren.

Time-out

In de tweede helft duurde het maar even voordat Jennie Terpstra de gelijkmaker scoorde. Daarna was het Mid-Fryslân dat de klok sloeg: 10-13. Bij 11-13 vluchtte Drachten voor de tweede keer in een time-out. Deze pakte beter uit, want via 2 afstandsschoten van Ilse van der Meulen kwam Drachten weer op gelijke hoogte.

De Smallingerlanders kwamen voor het eerst na rust op voorsprong door opnieuw Ilse van der Meulen. Na een time-out van Mid-Fryslân volgde een harde overtreding op sterspeelster Ilse. Ze moest geblesseerd het veld verlaten. Anouk de Boer verving haar.

Heksenketel

In deze fase veranderde de SNIJ Noord hal in een heksenketel. De supporters zweepten hun team op. De thuisclub wist met nog enkele minuten te spelen uit te lopen en sloeg een gaatje van 2 punten. Drachten draaide de wedstrijd opnieuw volledig om. In 3 minuten wisten ze een 18-16 achterstand om te buigen naar een 18-20 voorsprong. Drachten sleepte daarmee de 2 punten uit het vuur en nadert Mid-Fryslân op 2 punten. Over twee weken speelt Drachten de uitwedstrijd bij NKC’51 in Nijverdal.

Scores voor Drachten: Jennie Terpstra 8, Siemen Jan Miedema 5, Ilse van der Meulen 4, Wilfred Oostra 2, Doenja Payer en Welmoed Bauer 1.