Pony- en paardenveiling in Drachten

DRACHTEN In 2018 hield de AWV de eerste editie van de Pony- en Paardenveiling in het Fries Congrescentrum Drachten.

In 2019 is dit evenement uitgebreid met een nationaal springconcours en in 2020 wordt de veiling gecombineerd met een hippische week met diverse hippische disciplines en wedstrijden in de fraaie ambiance van de evenementenhal van het Fries Congrescentrum.

Hoogtepunten zijn de men- en tuigdag met een minimarathon en Friese tuigpaarden, een springdag voor paarden klasse M, Z en ZZ met grote finale en natuurlijk de gezellige AWV veiling met afterparty. Maar ook aan families met kinderen wordt gedacht op de kindermiddag met o.a. bixiewedstrijden en clinics en show van Jesse Drent.

Het programma: zaterdag 15 februari: Minimarathon – Tuigen Fries Ras, zondag 16 februari: kindermiddag met o.a. Bixie en Jesse Drent, maandag 17 februari: dressuurclinics met internationaal jurylid Patricia Wolters en Grand-Prix ruiter Esther Liano, dinsdag 18 februari: oefenparcours Pony en Paard, Clinic Marriët Hoekstra, woensdag 19 februari: dressuur Paard B-ZZ, donderdag 20 februari: dressuur Pony B-ZZ, vrijdag 21 februari: springen Paard Z-ZZ met grote finale, zaterdag 22 februari: AWV veiling, zondag 23 februari: ochtend: springen Pony B-Z, middag: springen Paard B-M.