Remise Quick’21 tegen Ritola

OUDEGA Quick’21/V&V moest het zaterdag opnemen tegen Ritola. Een tegenstander waar in de eerste helft zaal dik van verloren werd. De Zuidlaarders doen het momenteel goed in de competitie, maar de thuisploeg heeft iets goed te maken en was er op gebrand om de punten in eigen huis te houden.

De spelers begonnen goed aan de wedstrijd. Ondanks dat de uitploeg mee scoorde in de punten, was het de ploeg uit Oudega/Garijp die steeds het initiatief nam en een gaatje wist te slaan van twee doelpunten. De tactiek van Nico Kraan werkte goed en de ploeg wist hiermee ervoor te zorgen dat de puntheren en -dames van Ritola weinig tot scoren kwamen. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd hoorden we deze keer het geschreeuw niet door de hal galmen. Er werd gerust met 13-12 in het voordeel van Quick'21 - V&V.

Vlak na rust nam Ritola echter het initiatief over. Quick'21/V&V wist zich evenwel goed te herstellen, mede dankzij een wederom goed spelende Gerwold Hylkema die de nodige doelpunten voor zijn rekening nam. Daarnaast werd er goed verdedigd door de dames aan Quick'21/V&V zijde. De spanning bleef in de wedstrijd en beide coaches deden er alles aan om ervoor te zorgen dat zij vandaag met de punten naar huis zouden gaan. Het maximaal aantal wissels werd benut en dit wierp zijn vruchten af aan beide kanten. Met nog één minuut 38 op het scorebord was het Grietsje Blauw die een strafworp veroorzaakte, en die Stan Kleinhuis op zijn beurt koelbloedig door de mand gooide. Dit bleek echter niet genoeg om de wedstrijd te winnen. Door een afstandsschot sleepte Ritola nog één punt uit het duel: eindstand 25-25.