Jeugdpenning voor Iris van Houten

GORREDIJK Iris van Houten heeft maandag de eerste Jeugdpenning van Opsterland gekregen.

De 16-jarige ijshockeyster Iris van Houten won 15 januari een gouden medaille tijdens de Olympische Jeugdwinterspelen in het Zwitserse Lausanne. Vanwege deze uitzonderlijke prestatie heeft Iris tijdens de huldiging de penning van gemeente Opsterland ontvangen.

Iris krijgt de eerste Jeugdpenning van gemeente Opsterland. “Iris is een prachtige vertegenwoordigster van de Opsterlandse jeugd. Ze heeft een geweldige Olympische sportprestatie geleverd en we eren dat met het uitreiken van de eerste Jeugdpenning op haar school. Iris gaat deel uitmaken van een groep jongeren uit Opsterland die iets bijzonders presteren en zich onderscheiden; we hopen de komende tijd meer jongeren te gaan eren met de Jeugdpenning. Het moet een groep jongeren worden die als het gezicht van jong Opsterland fungeert”, liet burgemeester Ellen van Selm eerder weten.

Olympisch

Iris van Houten woont in Beetsterzwaag en is verdedigster van UNIS Flyers en het nationale jeugdteam. Zij werd eerste op het ijshockeytoernooi (3 tegen 3) tijdens de Olympische jeugdwinterspelen 2020 in het Zwitserse Lausanne. Aan het jeugd-olympische ijshockeytoernooi deden acht meisjesteams mee.

De overhandiging vond plaats in de de Burgemeester Harmsma School in Gorredijk. Loco-burgemeester Libbe de Vries reikte het kleinood uit.