Nijega loopt voorop!

NIJEGA Het toneelstuk 'Neat te ferbergjen' van Toanielselskip Nij Begjin ging zaterdag met succes in première. Regisseur Tsjerk Bottema heeft de film Perfetti Sconosciuti bewerkt in het Fries tot het stuk 'Neat te ferbergjen'.

Zeven goede vrienden gaan samen eten. Het is de avond van de maansverduistering. De groep besluit, bij wijze van spel, om hun mobiele telefoons tijdens het eten op tafel te leggen. Elk bericht (sms, app, mail) en elk telefoontje dat binnenkomt moet worden gedeeld, om te bewijzen dat ze niets te verbergen hebben. Gaandeweg de avond komen er steeds meer geheimen aan het licht. Het blijkt dat de vrienden minder van elkaar wisten dan ze in eerste instantie dachten.....

Deze week werd bekend dat Linda de Mol een Nederlandse versie van de film Perfetti Sconosciuti wil maken. Nij Begjin is echter eerst aan zet zijn en dan nog wel met een Friese versie. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor 7 en 8 februari! Kijk voor meer informatie op onze website www.nijbegjin.nl. De voorstellingen zijn in dorpshuis op 'e Jister in Nijega,  20.00 uur, een kaart kost 10.00 euro.