Eerste LadiesRun Drachten op 19 april

Drachten De enige hardloopwedstrijd voor vrouwen in Friesland wordt gehouden op zondag 19 april 2020. De organisatie is in handen van SportsDrachten en Atletiek Verenging Impala. De LadiesRun wordt ook in het kader van het European City of Sport georganiseerd.

Tijdens de reguliere hardloopwedstrijden sneeuwen de vrouwen hardloopsters vaak onder bij de mannen. Toch zijn er weinig specifieke hardloopwedstrijden voor vrouwen. In het Noorden zijn dit Groningen en Emmen en dus nu ook in Drachten. Deelnemers en teams kunnen kiezen uit de 3km en de 5km. Voor de meisjes is er een 1.2 km afstand. De start van de LadiesRun is bij het carillon in het centrum van Drachten. De vrouwen lopen dan via de Zuid -en de Noordkade naar de Vogelzang en de Houtlaan naar de Noorderbuurt en het Moleneind Noord -en Zuidzijde. Het volledige parcours is te vinden op www.ladiesrudrachten.nl.

Vrouwen lopen vrouwen en lopen voor Pink Ribbon. Pink Ribbon maakt per 25 oktober 2016 onderdeel uit van KWF Kankerbestrijding. Pink Ribbon is een eigen merk binnen de KWF organisatie. KWF Kankerbestrijding zet zich in voor het terugbrengen en onder controle krijgen van alle vormen van kanker. Pink Ribbon zet zich specifiek in voor borstkanker. De Inschrijving is geopend t/m 6 april. Alle informatie over de LadiesRun is te vinden op www.ladiesrundracchten.nl

Ook kan er worden ingeschreven voor de Rabo 8 van drachten op zondag 14 april. De 8km hardlopen heeft de start in de Zuiderbuurt en de finish op het Museumplein. De Smallsteps KidsRun heeft de zelfde start en finish plaats als de 8 km. Naast het hardlopen is er de mogelijk om te fietsen, zwemmen en wandelen op zondag 14 juni 2020. Alle informatie is te vinden op www.8vandrachten.nl AV Impala organiseert op 14 maart voor de 16 e keer de Veneboerloop.