4 tips bij het kiezen van de juiste iPhone

Aangeboden door: Telefoon.nl

Het is weer zo ver: de nieuwste iPhones zijn alweer even op de markt.

Nu kun je de nieuwe iPhone 11 met een abonnement afsluiten en zo flink op de kosten besparen, maar dat maakt de keuze nog niet makkelijker. Want voor welke versie van het toestel kies je nu? En ga je eigenlijk überhaupt wel voor de nieuwste iPhone, of kies je toch liever voor een ouder model?

1. Wat is je budget? 

Kijk allereerst eens eerlijk naar je budget. Nu liggen de prijzen van de nieuwste iPhone niet eens zo gek hoog (en zijn ze ook nog eens afhankelijk van de aanbieder en de abonnementsvorm); maar dit betekent nog niet direct dat deze optie binnen je budget ligt. Wat heb je nu aan budget tot je beschikking om een nieuw toestel aan te schaffen, met of zonder abonnement? Wanneer je eerst naar je budget kijkt (voordat je op zoek gaat naar de prijzen van een toestel) kun je op een eerlijke manier inschatten welke toestellen haalbaar zijn. 

2. Abonnement, simlockvrij of los? 

Nu dat je je budget bepaald hebt is het tijd om naar de opties te kijken. Heb je een ruim budget, dan wil je jouw toestel misschien wel los aanschaffen. Houd hierbij natuurlijk wel rekening met het feit dat je in één keer honderden euro’s kwijt kunt zijn voor een nieuw toestel. Heb je wat minder budget tot je beschikking maar kun je goed met eventuele maandelijkse lasten uit de voeten? Dan kun je een nieuwe iPhone met abonnement overwegen. 

3. Kijken en vergelijken

Zoals je waarschijnlijk wel weet komt ieder nieuw toestel van Apple weer met nieuwe en vaak verbeterde specificaties. Maar dit betekent nog niet dat oudere toestellen direct slecht zijn. Breng de belangrijkste behoeften eens op een rijtje: waar moet een toestel voor jou zeker aan voldoen? Wanneer je je eigen behoeften in kaart hebt gebracht kun je gaan kijken welke iPhones aan deze behoeften voldoen, en deze vervolgens met elkaar vergelijken. Maak eventueel zelfs een handige tabel waarin je de belangrijkste behoeften en je beschikbare budget uitwerkt, zodat je direct kunt zien welk toestel op dit moment het beste bij je past. 

4. De camera en het geheugen 

De kans is groot dat zowel de camera als het beschikbare geheugen in je lijstje behoeften is opgenomen: en dat is ook niet gek. Een degelijke iPhone maakt tegenwoordig al snel betere foto’s dan een goedkope camera. Helaas zijn het vaak wel de toestellen in de duurdere klasse die uitgerust zijn met een geweldige camera en een flinke hoeveelheid geheugen. Kijk naast de megapixels en het aantal mB’s ook eens naar andere zaken zoals de mogelijkheid tot zoom met de camera, of de mogelijkheid tot het gebruiken van een SD kaart. Zo wordt er al snel meer mogelijk! 

Zoals je ziet zijn er maar genoeg zaken om rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuwe iPhone. Welke iPhone is jouw nieuwe favoriet?