Drukte tijdens Vogeldag op Naturij

DRACHTEN De Vogeldag op De Naturij was zaterdag een groot succes. Kinderen waren zo trots als een pauw op hun zelfgemaakt nestkastjes, vogeltraktaties en knutsels.

Onder leiding van Fûgelwacht Drachten-Beetsterzwaag e.o. ‘It Súd & Omkriten’ werden nestkastjes gemaakt. Dit was een daverend succes en velen moesten even wachten voor ze aan de beurt waren. Na het in elkaar zetten mochten de nestkastjes ook nog opgeleukt worden; met verf, stickers en soms met veel blingbling. Veel vogels gaan er warmpjes bij zitten in hun gepimpte huisje.

Buiten konden vogels gespot worden om mee te doen met de Nationale Tuinvogeltelling. Een aantal kinderen ging enthousiast op pad met de verrekijker. Ook zijn er veel vogeltraktaties gemaakt, de dennenappels werden rijkelijk besmeerd met vogelpindakaas en daarna gedipt in vogelzaad. Tot slot zijn er nog een paar hele mooi vogelknutselwerken gemaakt.

Ook De Naturij zelf kijkt met genoegen terug op een erg leuke Vogeldag, die met dank aan de vrijwilligers, in het bijzonder die van de Fûgelwacht ‘It Súd en Omkriten’, een topdag was. Deze Vogeldag was zo’n succes dat er een herhaling op de planning staat voor volgend jaar.