Vier manieren om je woning een luxe uitstraling te geven

Aangeboden door: kozijnen-weetjes.nl

Het is niet altijd nodig om bakken met geld uit te geven voor een luxe woning. Het zijn juist de kleine details die ervoor zorgen dat je huis weelderig aanvoelt. Verander een paar kleine dingen in je interieur en het lijkt alsof je in een klein paleisje woont.

Ga voor een strakke afwerking 

Rechte lijnen, strakke vormen en geen oneffenheden zorgen ervoor dat je huis ontzettend luxe aanvoelt. Daarom is het goed om enkele natuurlijke materialen te vervangen voor kunststof of metaal. Denk bijvoorbeeld aan je houten schuifdeur. Een aluminium schuifpui oogt veel moderner en daarmee ook een stuk luxer. Heb je nog oude houten kozijnen? Dan is het slim om ieder raam te vervangen en te voorzien van metalen of kunststof kozijnen. Deze vergen aanzienlijk minder onderhoud en blijven er zelfs na enkele jaren nog mooi uitzien. 

Ga voor grote blikvangers 

Het is niet nodig om al je meubilair te vervangen voor duurdere en luxere exemplaren. Houd je meubels simpel en ingetogen, terwijl je jouw woning opfleurt met een aantal eyecatchers. Dit kan een luxe boekenkast zijn, maar ook een opvallend kunstwerk aan de muur. Investeer in enkele prachtige accessoires die de luxe uitstraling hebben waar jij naar op zoek bent. Wil je jouw interieur een nieuwe look geven? Dan hoef je slechts een aantal van deze blikvangers te vervangen voor een totaal nieuwe sfeer.

Investeer in goede materialen

Wanneer je met een dekentje op de bank kruipt, of van een goed boek geniet op je loungestoel, wil je zo comfortabel mogelijk zitten. Daarom is het de moeite waard om te investeren in materialen van de beste kwaliteit. Denk aan een deken van heerlijk zachte wol, of aan een stoel gemaakt van zacht velours. Ook een tafel van natuurhout misstaat niet in een echte luxe woning.

Maak een mooi lichtplan

Jouw meubels en accessoires komen het beste tot hun recht in goed licht. Vergeet daarom niet om een lichtplan te maken dat perfect is afgestemd op jouw woning. Denk niet alleen aan praktische verlichting, maar ook aan de juiste sfeerverlichting. Belicht de prachtige kunstwerken aan je muur en laat die ene uitnodigende leeshoek ook uitlichten. Met licht bepaal jij welke delen van je huis geaccentueerd worden, zodat je alleen de echte crème de la crème op laat vallen.