‘Driemaal’ winst Drachtster Boys VR1

DRACHTEN ‘Driemaal’ winst in 1 wedstrijd? Kan dat? Jazeker, allereerst de 1-7 overwinning op KTP Nieuw-Roden VR1.

Vervolgens de koppositie in de eredivisie overnemen van Team Alkmaar wat gelijk speelde tegen Drs. Vijfje en als derde winstpunt de scores van Sieta de Vries en Amber Werkman die, net als vorige week Rianne Mulder, hun 1ste eredivisie-doelpunt maakten. Een zeer succesvolle avond dus voor de Drachtster vrouwen van Symen Abe Hoekstra.

De wedstrijd tussen beide teams had een wat eenzijdig karakter. Drachtster Boys/HR Piping was constant naar voren aan het drukken en KTP concentreerde zich op de verdediging en probeerde via de counter gevaar te stichten op het doel van keepster Richelle Gordijn. (Anna Reitsma was niet geheel fit) Dat lukte in de 1 e helft maar eenmaal maar Richelle Gordijn hield haar doel schoon. Toch 0-3 ruststand door 3 mooi uitgespeelde , ingestudeerde spelsituaties. 0-1 door Aafke de Hoek, 0-2 Lisanne Kempe en 0-3 Jessie Prijs.

Eretreffer

In de 2de helft was het spelbeeld ongewijzigd met dien verstande dat KTP Nieuw-Roden er iets vaker uitkwam met de beste kans voor Mariel Miedema die na onachtzaamheid in de DFT defensie een bijna niet te missen kans kreeg echter Gordijn bracht met behulp van Aafke de Hoek redding. Na de 0-4 van Sieta de Vries en de 0-5 van Amber Werkman kwam dan toch de eretreffer voor KTP. Amber Bandringa verraste (inval) keepster Anna Reitsma met een verdekt schot; 1-5. Afsluitend brachten Jessie Prijs (1-6) en Lisanne Kempe (1-7) de eindstand op het scorebord.

Vrijdag 31 januari speelt Drachtster Boys de laatste wedstrijd in de landelijke beker (poule fase) tegen Exstudiantes Zwolle . Dit alles in de SNIJ Noordhal om 20.30 uur. Bij een gelijkspel of winst (klein verlies mag ook) is plaatsing voor de halve finale van de Landelijke beker een feit.

Selectie KTP Nieuw-Roden: Devi Venema, Nicole van der Woude, Martine Kooiker, Myrthe van der Veen, Mariel Miedema, Larissa Nijland, Amber Bandringa, Jildau Huitema en Nikki Bosman. Selectie Drachtster Boys VR1: Richelle Gordijn, Amber Werkman, Aafke de Hoek, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Marije Procee, Sieta de Vries, Daphne de Jong en Anna Reitsma.