Jeugd geniet van Moppereend

GORREDIJK Wethouder Libbe de Vries heeft woensdag het startsein van de Nationale Voorleesdagen in Opsterland gegeven.

Wethouder De Vries gaf het startsein met het voorlezen van het prentenboek van het jaar Moppereend. De kleuters van groep 2 van basisschool De Treffer zijn in de bibliotheek van Gorredijk op bezoek geweest voor een Voorleesontbijt. Het bezoek ging van start met het samen eten van een broodje en wat drinken, beschikbaar gesteld door de betrokken buurman Albert Heijn Gorredijk. Vervolgens heeft de wethouder het boek prachtig, met allerlei dierengeluiden, voorgelezen aan de geboeide kleuters. Na afloop werd het liedje “mopperdag” gezongen, wat de kinderen op school al hadden geoefend. Alle kinderen gingen weer met een kleine traktatie naar school.

De Nationale Voorleesdagen worden elk jaar rond eind januari, begin februari gehouden. Er wordt dan vooral aandacht besteed aan het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen en daarom door anderen worden voorgelezen.

Jaarlijks wordt een Prentenboeken Top 10 samengesteld en het Prentenboek van het Jaar wordt gekozen. Dit jaar dus ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en Petr Horáček. De komende weken maakt nog een groot aantal peuters en kleuters kennis met Moppereend. Ze worden op het verhaal getrakteerd door leesconsulenten en jeugdmedewerkers van de bibliotheek.