Filmavond over Bonhoeffer in kerk

BEETSTERZWAAG Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de oorlog is afgelopen en dat de predikant Dietrich Bonhoeffer vlak voor het einde van de oorlog op persoonlijk bevel van Hitler geëxecuteerd is.

In dit jaar worden er landelijk verschillende activiteiten aangeboden om dit onder de aandacht te brengen. Maandag 27 januari wordt er bij de Olterterperkring bv. een lezing gehouden door prof. Edward van ’t Slot over de actualiteit van Barth en Bonhoeffer.

Donderdag 23 januari is in de Ontmoetingskerk, Achter de Hiemen 41 te Beetsterzwaag, de film “Agent of Grace” te zien. Duitsland is in de ban van Hitler en de nazi’s. De Joden worden systematisch uitgeroeid en tegenstanders van het nationaal-socialisme worden opgepakt. Wat kan ik in mijn eentje tegen zo’n regime beginnen? Mag ik de andere kant opkijken of moet ik echt iets doen? Met die vragen worstelt Dietrich Bonhoeffer en hij neemt een besluit.

In deze aangrijpende film, die diverse internationale prijzen gewonnen heeft, wordt Bonhoeffer in zijn laatste jaren gevolgd, met zijn aandeel in het Duitse verzet en morele dilemma’s. Aanvang: 19.45 uur.