Theaterweekend in De Lawei

DRACHTEN Van vrijdag 24 januari t/m zondag 26 januari is de vijfde editie van het Nationaal Theaterweekend. Voorstellingen voor 10 euro en gratis activiteiten rondom deze voorstellingen.

Delfgaauw & van Dril | King Lear. Theatermakers Fred Delfgaauw en Ida van Dril laten zich in hun nieuwe, gezamenlijke voorstelling inspireren door de eeuwenoude legende van King Lear. Niet voor niets is dit sprookjesachtige koningsdrama één van de indrukwekkendste toneelstukken van William Shakespeare. En bovenal is het nog altijd akelig actueel. Deze voorstelling is te zien op vrijdag 24 januari om 20.30 uur. Voorafgaande de voorstelling is er een gratis rondleiding bij te boeken.

Oorkaan | Kriebel (2+). Hoe klinkt een kriebel in je buik? En wat gebeurt er als die kriebel langzaam via je keel en je mond naar buiten glipt, de lucht door zweeft, door de ruimte vliegt en floeps, via de viool, zjoef, de marimba in kruipt? Een vioolspelende zanger, een dansende percussionist en een zingende danseres nemen je mee in een speelse ontmoeting tussen dans, muziek en stem. Een peuterconcert dat alle zintuigen kriebelt. Bij deze voorstelling is een gratis workshop ouder & kind dans te volgen. Deze voorstelling is te zien op zaterdag 25 januari om 12.00 en 16.00 uur.

Acrobaten

Boost Producties | Pie in the Sky. Drie oersterke acrobaten zoeken de grenzen op van wapperende en met lucht volstromende objecten. Deze groeiende omgeving is de speelruimte van een muzikant, die aanvullende kracht in het schouwspel blaast met ventilatoren, luchtbuizen en ventielen. Bij deze voorstelling is een gratis nagesprek bij te wonen. Deze voorstelling is te zien op zaterdag 25 januari om 19.30 uur. Sjoerdsma & Derix | So 80’s, So 90’s!

Na haar succesvolle A Tribute to Eva Cassidy keert Sjoerdsma terug richting de theaters met de állermooiste liedjes uit de jaren ’80 en ’90, teruggebracht tot de essentie van slechts zang en piano. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman, van Billy Joel tot Michael Sembello en van Madonna tot Mr. Mister. Dit alles samen met pianovirtuoos Egbert Derix. Deze voorstelling is te zien op zondag 26 januri om 14.00 uur. Na de voorstelling speelt er een DJ in Theatercafé Hopper.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl of kijk op www.hopperdrachten.nl voor de gratis zondagprogrammering.