Bios Drachten: La Bohème

DRACHTEN De Bios Drachten presenteert Puccini's opera. Over de liefde tussen dichter Rodolfo en naaister Mimi in het negentiende-eeuwse Parijs.

Het stuk zit vol prachtige muziek, waaronder lyrische aria's, de feestelijke koren voor de evocatie van kerstavond in het Quartier Latin (akte II) en een schrijnende slotscène die de componist zelf tot tranen toe roerde. De karaktervolle productie van Richard Jones weet de samenkomst tussen komedie, romantiek en tragiek van La Bohème perfect te vangen.

Het effect wordt versterkt door de spectaculaire kostuum- en decorontwerpen van Stewart Lain, die op kerstavond zowel de armoede van het zolderhuis van de bohemiens als de grandeur van de Parijse winkelgalerijen zal weten op te roepen. De cast bestaat uit de voornaamste hedendaagse vertolkers van Puccini's bohemien geliefden, aangevuld met voormalige leden van het Jette Parker Young Artists Programme van The Royal Opera.

Muziek: Giacomo Puccini, regie: Richard Jones, dirigent: Emmanuel Villaume. Gezongen in het Italiaans met Nederlandse ondertiteling. Woensdag 29 januari live In De Bios Drachten te zien. Aanvang 20.15 uur, om 20.45 uur start de voorstelling.