Inloophuis ’t Centrum bestaat 10 jaar

Inloophuis ’t Centrum, gevestigd in de achterzaal van de Grote Kerk van Drachten, bestaat de volgende maand tien jaar. In februari 2010 opende het inloophuis haar deuren voor iedereen die op verhaal wilde komen: even een praatje bij een kop koffie.

Na een voorzichtige start is het inloophuis nu niet meer weg te denken uit het centrum van Drachten. Mensen met een kleine beurs weten elke zaterdagmiddag de zaal goed te vinden. Voor koffie, thee, een spelletje, maar vooral: voor elkaar. Wekelijks komen er 20 tot 25 bezoekers, van wie het grootste deel zich ook opgeeft voor de gratis warme maaltijd die twee keer in de maand wordt geserveerd. Eens per maand kan het stiltecentrum worden bezocht voor gezamenlijke bezinning.

Het inloophuis is een initiatief van de protestantse Grote Kerk van Drachten. Het beschikt over een professionele kracht en 28 betrokken vrijwilligers: gastvrouwen, gastheren en kookvrijwilligers uit Drachten en omstreken.

Op zaterdag 15 februari is het feest in het inloophuis. Met bezoekers en vrijwilligers wordt dan uitgebreid stilgestaan bij het jubileum.