Hoog niveau bij dansers

DRACHTEN Voor het zevende achtereenvolgende jaar werd in Sportcentrum Drachten de eerste voorronde van de Noord-Nederlands Kampioenschappen Showdance, Streetdance en Modern van het nieuwe dansseizoen gehouden.

Het NNKS bestaat uit vier voorrondes. Tijdens de voorrondes kunnen teams punten behalen, die bij voldoende punten toegang geven tot de finale. Uit de noordelijke provincies namen 175 teams deel. Vol inzet en aangemoedigd door het enthousiaste publiek, dansten de teams, in de categorie streetdance, showdance en modern om de prijzen.

Liefst 18 dansteams van Bewegingscentrum Drachten gingen deze dag de dansvloer op en zetten prima prestaties neer. De instructeurs Bo, Chelsea, Collin, Natasja, Nellie en Renske kunnen dan ook enorm trots zijn op hun teams. De algehele organisatie was mede in handen van het Demoteam Senior van Bewegingscentrum Drachten (BCD). Dit team, onder leiding van choreografe Natasja Hoekstra vertegenwoordigt Nederland, in april van dit jaar, bij de internationale wedstrijd in Amerika.

De resultaten van Bewegingscentrum Drachten waren prima. Bij streetdance was Xplosion zesde, Ampilfy derde, The little lions en Young Toxic tweede, Neon Squad en The Unity eerste, Knock out en Illusion beide gepromoveerd naar demo. Bij showdance was Be Cool vierde en Be N’ice’ vierde, Mini stars en Snake tweede, Dance girls eerste, Black widow en Demoteam Junior gepromoveerd naar demo. Bij Modern was Reach vierde, Release tweede, Demoteam Senior eerste. (Foto’s Wendy Oppersma.)