Opnieuw reeks brandjes in Drachten: politie roept inwoners op om alert te zijn

Wederom moeten coniferenhagen in Drachten het ontgelden: in januari stonden minstens vijf hiervan in de fik. De politie vraagt Drachtsters om alert te zijn op verdachte situaties.

Het is nog niet duidelijk of er sprake is van een link tussen de individuele branden in januari. Ook is het niet zeker of de reeks branden van nu en afgelopen zomer in verband met elkaar staan, zo meldt een woordvoerder van de politie.

Afgelopen zomer brandden vuil- en papiercontainers, afvalzakken, coniferen en zelfs een caravan af in Drachten. In totaal telde de politie toen tien branden, vermoedelijk allen aangestoken. Een woordvoerder van de politie meldt dat er nu nog geen duidelijkheid is of de branden van januari ook aangestoken zijn.

Lees ook | Gezocht: brandstichter (m/v) in Drachten

De politie heeft momenteel geen verdachte op het oog. Als inwoners van Drachten een verdachte situatie zien, dan roept de politie hun op hier een melding van te maken: ,,Dit geldt voor heel Drachten. We willen ons niet beperken tot bepaalde wijken. We roepen mensen op om alert te blijven.’’