PiterRun en -Walk op 14 maart

Lippenhuizen De achtste editie van de jaarlijkse PiterRun & PiterWalk, het hardloop- en wandelevenement naar Lippenhuizen, vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 maart.

Het parcours voert de deelnemers over verschillende afstanden door het mooie landschap tussen Duurswoude, Hoornsterzwaag, Jubbega en Lippenhuizen. De route die vorig jaar op veel waardering kon rekenen van wandelaars en hardlopers, is dit jaar grotendeels ongewijzigd. Gaande over merendeel onverharde paden worden de deelnemers verrast door de grote variatie van bossen, heide en met boomwallen omzoomde weilanden.

Als vanouds reizen de deelnemers met bussen vanuit finishplaats Lippenhuizen naar de oude kerk van Duurswoude (voor de langste afstand) of elders op de route (voor de overige startlocaties). Tevens is er onderweg voorzien in catering en muziek. In zeven jaar tijd is de PiterRun & PiterWalk uitgegroeid tot een niet meer weg te denken loopevenement in de regio.

De hardloopafstanden zijn 24, 14 en 6 kilometer en voor jonge deelnemers 1,5 kilometer en minder (rondjes om het sportveld van THOR Lippenhuizen voor kinderen vanaf groep 3). De wandelafstanden zijn 25, 16 en 10 kilometer. De finish, opgeluisterd met livemuziek, is op het sportveld in Lippenhuizen bij het Kobunderhûs. Er is douchegelegenheid aanwezig.

Inschrijven kan tot 16 februari. Het maximaal aantal deelnemers bedraagt net als voorgaande jaren vijfhonderd (i.v.m. vervoer met bussen). Zie voor verdere informatie over de PiterRun & PiterWalk en opgave: www.piterrunlippenhuizen.nl