EK Dodgeball in Sportcentrum Drachten

DRACHTEN Het EK Dodgeball wordt van 15 tot en met 18 oktober 2020 gehouden in Drachten. Na het prestigieuze wielerevenement 'Healthy Ageing Tour' is dit de tweede internationale sportwedstrijd die naar Smallingerland komt.

Komend jaar draagt de gemeente de titel European City of Sport, waarbij zowel top- als breedtesport volop de aandacht krijgt. “Geweldig dat we deze snel groeiende sport op topniveau mogen verwelkomen”, aldus Kim Assen, programmamanager namens Sportbedrijf Drachten.

Dodgeball zal de meesten doen denken aan een variant op trefbal. Het razendsnelle spel kent twee teams van zes spelers en vijf ballen. Aan het EK nemen maar liefst vijfhonderd deelnemers en begeleiding deel. Middels clinics op scholen en kleinere evenementen rondom het toernooi, zullen de inwoners van Smallingerland enthousiast gemaakt worden voor deze spectaculaire sport. Voor diegene die het spel vervolgens zelf willen spelen, is er onlangs een vereniging opgericht: Dodgeball Club Drachten.

Het binnenhalen van het EK is in nauwe samenwerking met de Dodgeball Bond Nederland gegaan. In het nieuwe jaar gaan de buurtsportcoaches van Sportbedrijf Drachten i.s.m. de bond clinics voor geïnteresseerden en scholen aanbieden. De eerste trainingen (16+) in het 'European City of Sportjaar' vinden plaats in januari. Later dit jaar zijn er clinics voor basisscholen en voortgezet onderwijs. Op de foto Kim Assen met Pieter Bouma (voorzitter Dodgeball Bond Nederland) bij het tekenen van de overeenkomst.