Samenloop Gorredijk wint Gouden Turf

GORREDIJK De publieksprijs voor de vrijwilligersorganisatie van het jaar, de Gouden Turf is gewonnen door de vrijwilligers die in 2019 de Samenloop voor Hoop in Gorredijk hebben georganiseerd.

Zaterdag kreeg Samenloop voor Hoop de wisseltrofee uitgereikt in de Mariakerk van Kortezwaag. Geëmotioneerd namen de vrijwilligers van Samenloop voor Hoop de Gouden Turf in ontvangst. In september 2019 heeft de organisatie een 24-uurs wandelevenement georganiseerd in Gorredijk om geld in te zamelen voor KWF. Aan deze estafette, die 142.188 euro opbracht, is een maandenlange voorbereiding aan voorafgegaan.

Janet de Vries van Samenloop voor Hoop vertelt dat ze ontzettend blij zijn met de prijs en dat ook alle lopers die het geld ingezameld hebben bij de vrijwilligers horen. De prijs is opgedragen aan Johan. Johan was nog aanwezig bij de Samenloop voor Hoop maar is daarna overleden. Zijn vrouw die ook aanwezig was bij de uitreiking mocht de Gouden Turf mee naar huis nemen. In 2021 zal er weer een Samenloop plaatsvinden in Gorredijk.

De Gouden Turf is een initiatief van GroenLinks-OpsterLanders om het belang van vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen en vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De andere genomineerden waren het biodiversiteitsproject “Fleurich Ommetje Lippenhuizen, de Plusbus, Kiki de Jong van AED-netwerk Gorredijk, de caviaopvang en dierenvoedselbank Bakkeveen en Loopgroep Sparjebird.