Drachtster vrouwen verslaan koploper Alkmaar

DRACHTEN Na het door de Drachtster vrouwen gewonnen Open Fries kampioenschap was het weer tijd voor de Eredivisie vrouwen en wel meteen een zeer uitdagend duel.

Tegen de huidige koploper Team Alkmaar/Sportstars VR1 dat 3 punten meer had dan Drachtster Boys/HR Piping VR1. De goede flow die de vrouwen van Symen Abe Hoekstra over hadden gehouden aan het OFK namen ze mee in deze wedstrijd die vanaf het begin tot het einde zeer spannend verliep.

Was het in de 1ste helft dat het initiatief lag bij de Drachtster vrouwen dan was de 2de helft meer voor Team Alkmaar. In de 3de minuut ging keepster Roxy Klaver in de fout door een verre trap van Anna Reitsma op Jessie Prijs verkeerd in te schatten en pardoes de bal in eigen doel te werken; 1-0. Dit was tevens de ruststand want zowel Team Alkmaar als Drachtster Boys kwam niet meer tot scoren.

In de 2de helft kwamen de Kaasstad bewoonsters meer en meer in hun spel en werd Drachtster Boys/HR Piping gedwongen om vanuit de verdediging snel om te schakelen en te counteren. Esther van Toledo brak, in de 3 e minuut van de 2 e helft, op volle snelheid uit. Jessie Prijs fungeerde als bliksem-afleidster en de pass op Rianne Mulder was perfect zodat zij, die al zo lang op zoek was naar een doelpunt, loon naar werken kreeg en de 2-0 scoorde.

Tandje bij

Team Alkmaar/Sportstars VR1 zette nog een tandje bij. Vele schoten werden door Anna Reitsma, die fantastisch stond te keepen en nadrukkelijk haar kandidatuur stelde voor Oranje, op soms miraculeuze wijze uit het Drachtster doel geranseld. Keepster Roxy Klaver ging mee voetballen op de helft van de Drachtsters en in de voorlaatste minuut leidde dat toch nog tot een tegengoal. Milenca van Ee scoorde de 1-2. Dit was tevens eindstand.

Door deze uitslag staat Drachtster Boys/HR Piping VR1 nu op een gedeelde 1ste plaats met een minder goed doelsaldo. Vrijdag 24 januari spelen de vrouwen in Roden tegen KTP Nieuw-Roden, aanvang 20.30 uur. Geel: Lotte Donath, Milenca van Ee(Team Alkmaar) en Jessie Prijs (Dr.Boys). Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Amber Werkman, Rianne Mulder, Marleen Reenders, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Marije Procee, Sieta de Vries, Daphne de Jong en Richelle Gordijn.