Stijlvolle aftrap European City of Sport

DRACHTEN Smallingerland European City of Sport 2020 is woensdag in stijl geopend. In Sportcentrum Drachten werd het officiële startschot van een jaar vol sport & bewegen gegeven door burgemeester Jan Rijpstra.

Aansluitend volgde een openingsact door turnvereniging Adonis, een kickboks-demo van wereldkampioen Robin Ciric en werd afgesloten met Henk de Jong (Hoofdtrainer SC Cambuur) en Arjen de Boer (Omrop Fryslân).

Op de officiële aftrap van Smallingerland European City of Sport 2020 kwamen meer dan 150 vertegenwoordigers van sportverenigingen, maatschappelijke instellingen en lokale ondernemers samen om op feestelijke wijze dit jaar te openen.

Fantastisch

“Dit jaar is een fantastische mogelijkheid om te laten zien wat wij als gemeenschap te bieden hebben op het gebied van sport en bewegen”, aldus Kim Assen programmanager van Smallingerland ECOS 2020. Tijdens de avond werd wereldkampioen kickboksen -80 kg Robin Ciric in het zonnetje gezet door directeur Evert Jan Siderius van Sportbedrijf Drachten met een banner die permanent in Sportcentrum Drachten komt te hangen.

Verder werd de route van de Healthy Ageing Tour Noord Nederland onthuld en werd bekend dat deze internationale wielerwedstrijd alle dorpen in Smallingerland gaat aandoen, en wel 8 april. Thema van het jaar is Tegearre foar in sûne mienskip!