Ynsnijd van Krite De Sweach

BEETSTERZWAAG Toneelvereniging Fryske Krite De Sweach speelt in het weekend van 24 januari de komische thriller “Ynsnijd” van Carl Slotboom. Dit Nederlandstalige toneelstuk is door Abele Krist overgezet in het fries en wordt geregisseerd door Kees van der Werff.

Vakantiegangers die onderweg zijn naar hun hotel als ze in de bergen overvallen worden door een sneeuwstorm. Aan het einde van een doodlopende weg komen ze aan bij een smoezelig hotel. De eigenaren zijn een sinistere man en een vrouw met een wel hele vreemde broer. Omdat de sneeuwstorm aanhoud, kunnen de gasten geen kant op. Ze kunnen niets anders doen dan wachten in het hotel tot dat ze weer verder kunnen.

Spanning

Door het vreemde gedrag van de eigenaren, de oplopende irritaties tussen de gasten en een kelderdeur die op slot zit, neemt de spanning toe. Moeten de gasten bang zijn voor de eigenaren? En wat zit er toch achter die kelderdeur?….. Door de uiteenlopende karakters van de personages en de thrillerachtige setting staat het stuk garant voor humor en spanning.

De uitvoering is op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari om 20.00 uur en op zondag 26 januari om 14.30 uur in De Buorskip, Vlaslaan 26 te Beetsterzwaag. Kaarten zijn vanaf 15 januari verkrijgbaar in de voorverkoop bij Dio Drogistrij Ans in Beetsterzwaag.