Bargerbos stopt als voorzitter Wrottersploech

DRACHTEN Gerrit Bargerbos neemt na 15 jaar afscheid als voorzitter van de Wrottersploech.

Tijdens de algemene ledenvergadering op 25 januari neemt Gerrit Bargerbos na 15 jaar afscheid als voorzitter van de ATV De Wrottersploech. Samen met zo’n 70 andere vrijwilligers heeft Bargerbos gedurende zijn voorzitterschap verschillende ontwikkelingen meegemaakt. Zo heeft de vereniging in de loop van de tijd steeds meer gestimuleerd om geen chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken en zo weinig mogelijk kunstmest.

Bargerbos heeft tijdens zijn voorzitterschap ook gezien dat het traditionele tuinieren langzaam plaats maakt oor recreatief tuinieren. Waren het eerst hoofdzakelijk aardappelen en groenten, nu zijn het steeds vaker bloemen, bessenstruiken en vruchtbomen. Het aardige is dat daar nu een kentering in lijkt te ontstaan. Mensen willen weer meer hun eigen groenten kweken. Zo weten ze zeker dat het onbespoten is. Daarnaast is bezig zijn in het groen gezond voor lichaam en geest. Er zijn nog enkele tuinen vrij. Dus nieuwe leden zijn van harte welkom (info: www.wrottersploech.nl).

De Wrottersploech heeft op drie locaties tuinen. Naast “de Dwersfeart” en “t Soethoudt” is dat het grote complex “De Zandige Wijk” Tijdens de komende ledenvergadering zal Smelne’s Erfskip een lezing houden over de vervening rond Drachten en het daardoor ontstane wijkenpatroon. Met name ook de Zandige Wijk, waaraan het complex zijn naam dankt, komt aan bod.