Othello in De Lawei

DRACHTEN Theater De Lawei biedt de komende tijd weer boeiende producties. Wat te denken van Shakespeare’s Othello, of Daan Boom. En muziek: The Best of Britain...

Othello | Het Nationale Theater. Dé Shakespeare-hit van Daria Bukvić is terug, nu actueler dan ooit. Bukvić maakte samen met schrijfster Esther Duysker een confronterende bewerking van Othello. In Nederland wordt deze klassieker vaak gebracht als een liefdestragedie over wraak en jaloezie, maar Bukvić vraagt zich af: Waarom maakte Shakespeare van Othello bewust een zwarte man? Hoe gaat een witte wereld om met zijn succes? En wat betekent het om de enige zwarte man in een witte wereld te zijn? Deze voorstelling is te zien op woensdag 22 januari om 20.00 uur.

The Best of Britain (premièreweekend) | Syb van der Ploeg, Edward Reekers e.a. Met een spectaculair jubileumprogramma met de allergrootste hits van Engelse bodem, zet The Best of Britain wederom een avondvullend muziekspektakel op de planken dat zich mag verheugen in een nog steeds groeiende publieke belangstelling. Muziek van The Beatles tot Coldplay, en zo’n beetje alles daar tussenin, passeert de revue en biedt je deze avond een feest van herkenning! Deze show is te zien op vrijdag 17 januari en zaterdag 18 januari om 20.00 uur.

Daan Boom

Daan Boom | De Eerste. Inmiddels heeft Boom ook al een hoop gedaan: Met zijn jeugdvrienden maakte hij het inmiddels klassieke televisieprogramma Streetlab, hij heeft op het filmfestival in Cannes met de winnaars op het podium gestaan (uiteraard zonder dat zij dit door hadden), De Vijfde van Beethoven gedirigeerd voor een orkest van zestig man maar wat hij nog niet heeft gedaan is een one-man-show en dat doet hij op vrijdag 17 januari om 20.15 uur.

Official Secrets | film. Official Secrets van de Oscarwinnende regisseur Gavin Hood (Eye in the sky) vertelt het waargebeurde verhaal van Katherine Gun (Keira Knightley). Een klokkenluider van de Britse geheime dienst die tijdens de aanloop naar de Irak-invasie in 2003, vertrouwelijke NSA-documenten lekte waarin een illegale spionageoperatie tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werd onthuld. Deze film is te zien op 17, 18 en 22 januari om 20.30 uur.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl of kijk op www.hopperdrachten.nl voor de gratis zondagprogrammering