Ronald Giphart krijgt SLAS in Drachten

DRACHTEN De eerste schrijver die de Stichting Literaire Activiteiten Smallingerland (SLAS) in 2020 ontvangt is Ronald Giphart, en wel 22 januari om 19.30 uur bij boekhandel Van der Velde.

Giphart had en heeft heel veel succes, ook bij scholieren, met boeken als ‘Ik ook van jou’ 1992, ‘Phileine zegt sorry‘, 1996 en ‘Ik omhels je met duizend armen‘, 2000. In 2003 schreef hij het boekenweekgeschenk: ‘Gala‘. Naast schrijven treedt hij op in theaters en schrijft hij boeken met recepten.

In 2010 verscheen: ‘IJsland‘, in 2015 ‘Harem‘, in 2016 ‘Lieve‘. Zijn nieuwste roman ‘Alle tijd‘ verscheen in 2019. Een verhaal over vriendschap en liefde. Zes vijftigers blikken terug op hun vriendschap sinds de studententijd en we volgen hen tot dertig jaar later. In 2019 komt bijna een einde aan de vriendschap door de verkoop van de bierbrouwerij ‘Alle tijd‘.

De zes zijn verzonnen karakters, maar inspiratie vond Giphart bij zijn eigen vriendenkring, die hij al sinds de middelbare school heeft. Giphart probeert de kern van vriendschap te beschrijven. De groepsleden maken door de tijd van alles mee: ziekte, liefde en relaties, verbroken relaties, ruzies, sterfte, de dood van een kind, een zelfmoordpoging. Het grote thema van dit boek is : hoe gaan verschillende personen met de door om?

Entree: 8 euro voor donateurs, 12 euro voor niet-donateurs, reserveren: www.slas.nl, informatie: www.slas.nl