Autosportbeurs in Drachten

DRACHTEN In de evenementenhal van het Fries Congrescentrum wordt 18 en 19 januari de autosportbeurs Short Track Motorsport Show gehouden.

Twee dagen lang gezelligheid op een beurs die alleen maar gericht is op autocross, ovalracing en autospeedway in de grote evenementenhal te Drachten. Met een knipoog naar het nieuwe raceseizoen hebben vele standhouders zich aangemeld voor deelname aan deze nieuwe low-budget beurs in Drachten. Leveranciers van olie, race-kleding, banden, race parts, onderdelen, gereedschap, merchandise en diverse clubs en verenigingen die met hun race agenda ‘s allemaal flink uitpakken.

Raceauto’s van klein tot groot en van gebruikt tot hagelnieuwe, het is allemaal aanwezig. Ondanks dat het de eerste beurs is onder deze nieuwe naam, zijn er zelfs standhouders uit Engeland en Duitsland aanwezig. De organisatie verwacht dat met deze beurs het nieuwe race seizoen 2020 feestelijk wordt geopend en iedereen rijkelijk uitkijkt naar de eerste wedstrijden. Voor de echte racefans duurt een winterseizoen veel te lang en is dit een mooie onderbreking.

Er zijn vele standhouders en diverse raceteams zijn aanwezig. En men kan bij de catering terecht voor een hapje en drankje: patat, broodje pullit pork, hamburgers maar ook kebab en Turkse pizza’s. Organisatoren Yme, Durk, Welly en Jantine en alle standhouders zijn er klaar voor. De openingstijden: beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdagavond wordt er vanaf 18.00 uur in de naastgelegen zaal een feestavond georganiseerd: de Hotwinternight, met de liveband FreeWay en DJ Cees Jaspers. Twee autocrossclubs huldigen deze avond hun kampioenen. Entree 8, kinderen tot en met 12 jaar gratis.