Anja wint Meer dan handen-award

DRACHTEN Anja van der Zee heeft dé vrijwilligersprijs van de gemeente Smallingerland in ontvangst genomen.

Er zijn veel mensen binnen de gemeente Smallingerland die zich af en toe of regelmatig vrijwillig inzetten. De gemeente is blij met de inzet van deze vrijwilligers en vindt dat deze best eens extra in het zonnetje gezet mogen worden. Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (M.O.S.) hield daarom de jaarlijkse uitreiking van de Meer dan handen award Smallingerland.

Rond oktober 2019 hebben we de Meer dan handen award Smallingerland doormiddel van krant, posters en sociale media gepromoot. Er zijn verschillende vrijwilligers opgegeven voor deze prijs. Een jury heeft zich gebogen over de aanmeldingen en zich een oordeel gevormd over wie de prijs zou moeten winnen. Hierbij heeft de jury gelet op waarom iemand genomineerd is, wat diegene betekent voor anderen en hoe vaak een persoon genomineerd is voor de award. Op basis hiervan heeft de jury besloten om de award toe te kennen aan Anja van der Zee. De jury waardeerde uiteraard Anja haar belangeloze inzet, maar was vooral onder de indruk van het grote aandeel dat Anja had in het succes van Samen@Smallingerland. Dat was niet onopgemerkt gebleven, want ze werd door verschillende mensen genomineerd voor de award.

Anja is vrijwilliger bij Stichting AanZet en zet zich in voor Samen@Smallingerland. Samen@Smalingerland is een ontmoetingsplek waar ontmoeting en ontspanning centraal staat. Drie organisaties, M.O.S., MindUp en AanZet, zijn de initiatiefnemers van deze ontmoetingsplek. Op het moment vinden de ontmoetingen plaats in @Holdert en Brede School de Drait. Anja is voornamelijk bij Samen@Holdert actief. Op deze ontmoetingsplek zijn alle mensen welkom, met of zonder kwetsbaarheid, jong en ouder, met of zonder werk.

De ontmoetingsruimte ademt de sfeer van een huiskamer. De bezoekers knopen een praatje met elkaar aan of ze doen een spelletje. Tijdens de uitreiking werden mooie en persoonlijke woorden over Anja gezegd, vanuit de organisatie en vanuit de aanmelders. De prijs werd uitgereikt door wethouder Piet de Ruiter.