Cantate Consort zingt in de Doarpstsjerke Rottevalle

Rottevalle - Het Cantate Consort onder leiding van Jelte Hulzebos treedt zondag 19 januari vanaf 15.00 uur op in de Doarpstsjerke Rottevalle.

Het Cantate Corsort is in 1990 opgericht ten behoeve van de cantatediensten die maandelijks in de Nieuwe Kerk in Groningen worden gehouden. Sinds de oprichting staat het koor onder leiding van Jelte Hulzebos. Het koor verleent jaarlijks drie à vier maal medewerking aan deze diensten, waarin geestelijke muziek in een liturgische context wordt uitgevoerd - vaak cantates van Bach, maar ook werken uit de vroege Duitse Barok, hun Italiaanse voorgangers en muziek uit de Renaissance.

Zangers uit verschillende koren en ensembles uit Groningen worden per project uitgenodigd om in het Cantate Consort te zingen. Het is dus heel bijzonder dat zij ditmaal niet in de nieuwe kerk in Groningen te horen zijn, maar optreden in de Doarpstsjerke. Uitgevoerd worden koorwerken van onder meer Bach (motet Der Geist hilft), Brahms, Schütz en instrumentale muziek met orgel en cello.

De deuren van de kerk aan Buorren 18 openen om 14.30 uur. Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com