Kampioenschappen bij de Rode Doffer

DRACHTEN De kampioenschappen bij postduivenvereniging De Rode Doffer zijn vervlogen en kennen de volgende resultaten.

Winnaar van de vitesse (tot 300 km) Aangewezen, Onaangewezen is Jan.J Bos uit Boelenslaan. De beste duif op de vitessevluchten is Jelte Hoekstra uit Drachten. Jan J. Bos is daarnaast de winnaar op de midfondvluchten (300 tot 500 km) en heeft daar tevens de beste duif.

Op de afstanden tussen 500 en 850 km worden de prijzen verdeeld tussen Germ Dijkstra en Wiebe van der Woude, beide woonachtig in Drachten. De beste duif op deze verre vluchten is van Germ Dijkstra. Op de jonge duiven vluchten zijn alle kampioenschappen voor Jan J. Bos, en tevens de beste duif over deze concoursen.

De laatste natoervluchten gaan de prijzen naar Francisca Büchner uit Dr. Compagnie en Germ Dijkstra. De beste jonge duif is van Jan Bos. De beste duif over alle vluchten zit ook in Boelenslaan bij Jan Bos. Deze 3 jarige doffer behaalde het kampioenschap met 13 prijzen en een puntentotaal van 12396.6, gevolgd door T.K. Kooiker en Jan de Vries, beide uit Drachten, met resp 12255.9 en 12123.9 punten over 14 prijzen .