Teams van Drachtster Boys winnen Smallingerland Cup

DRACHTEN De 34e editie van de Smallingerland Cup zit er weer op. Zaterdag 28 december 2019 stond in het teken van de finalewedstrijden. Na mooie en spannende wedstrijden gingen uiteindelijk Drachtster Boys veld 1 en Drachtster Boys zaalvrouwen 3 met felbegeerde Cup naar huis.

Vrouwen

Doordat slechts 4 teams waren aangemeld, verliep de finaleavond iets anders dan gebruikelijk bij de vrouwen. Besloten was om de nummers 3 en 4 van de poule, op de finaleavond te strijden om plek 3 en 4. Dat waren Drachtster Boys veld en ONT/CHZ. De Drachtster dames liepen zich lang stuk op keepster Wiepkje Kuipers van ONT/CHZ tot Esther Bijlstra een gaatje vond en zo Drachtster Boys veld de 3e plek bezocht.

De nrs. 1 en 2 van de poule waren respectievelijk Drachtster Boys zaalvrouwen 3 en Rottevalle. In de poulefase hadden de zaalvrouwen maar nipt met 1-0 gewonnen. Ook nu kon Rottevalle prima tegenstand bieden. De zaalervaring gaf uiteindelijk de doorslag. Een punter van Anke Tibbesma en een vlotte combinatie met aan het eind Ilse vd Duim bezorgden de zaalvrouwen de 2-0 winst en daarmee de Smallingerland Cup. Jacqueline Rosier, Clubheld van Drachtster Boys reikte de beker uit.

Heren

Bij de heren werd wel gewoon een kwart- en halve finale gespeeld. Futsal Dragten ging eenvoudig naar de halve finale door een 4-0 winst op Drachten 2. Het sprookje van TFS spatte uiteen na een spannende strijd tegen ONB. Na de 0-1 voorsprong van TFS zette ONB in de slotfase TFS alsnog met 2-1 opzij. Drachtster Boys veld 1 en zaal 1 kwamen niet tot scoren, maar de strafschoppen werden beter benut door het veldteam. Het andere Drachtster Boys onderonsje tussen veld 2 en JO-19 werd in het voordeel van de jongsters beslist: 2-0

Halve finale

De eerste halve finale was die tussen Futsal Dragten en ONB. Ook hier waren de doelpunten schaars. De betere kansen waren wel voor Futsal Dragten. Alleen Joël Wagenaar vond het net. Aaron Tahapary raakte nog de paal. ONB probeerde nog wel wat te forceren met een 5e veldspeler, echter het mocht niet baten. Ook in de tweede halve finalewedstrijd was maar één doelpunt te bewonderen. Een open wedstrijd met kansjes over en weer werd door Rick Schuring beslecht: 1-0 in het voordeel van Drachtster Boys veld 1.

Finale Futsal Dragten – Drachtster Boys veld 1

De finale werd een slijtageslag. Drachtster Boys, enigszins gehandicapt, zonder wissels, kwam via Saïd Hassan op voorsprong. Futsal Dragten zette aan. Rachid Akdim zorgde voor de gelijkmaker. Een misser van Hassan leek Dr. Boys bijna fataal te worden toen Joël Wagenaar voor Futsal Dragten de 2-1 scoorde. Maar Sicco Bouwer wist kort daarna en vlak voor het einde eveneens uit een vrije trap te scoren: 2-2. De verlenging leverde geen doelpunten op, waardoor strafschoppen de beslissing brachten. Deze nam Drachtster Boys net even beter, waardoor zij de Smallingerland Cup uit handen van hun eigen Clubheld Jacqueline Rosier mochten ontvangen.