Je huis opleuken voor weinig in 3 stappen

Aangeboden door: PoweredBlinds.nl

Zit je met een bescheiden budget en een huis dat ingericht moet worden? Dan moet je keuzes maken, soms heel lastige keuzes. Met deze drie stappen maak je ieder huis leuker, en nog betaalbaar ook!

Geef een nieuw kleurtje aan het interieur

Breng kleur in je leven, kies in plaats van neutrale muren in gebroken wit voor meer gewaagde kleuren, met variatie per wand. Je kunt helemaal wild gaan met contrasterende kleuren, door lichte en donkere tinten van dezelfde kleur te gebruiken kun je ook al een bijzonder effect realiseren.

 

Je bent misschien al bekend met het kleurenwiel, anders kun je daar online veel informatie over vinden. Er zijn primaire kleuren, secundaire kleuren en tertiaire kleuren. Wanneer twee kleuren contrasteren betekent dat niet automatisch dat ze ook vloeken. Met behulp van het kleurenwiel kun je iedere wand een compleet andere kleur geven zonder dat het vloekt. Het kan wel een drukke boel worden, dus let op voor je met de roller aan de slag gaat!

Een andere manier die effectief is maar niet zo radicaal is het gebruik van lichte en donkere tinten van dezelfde kleur. Zo kun je de wanden licht schilderen en de kozijnen in een meer donkere tint. De deuren kun je weer lichter maken, nog steeds in dezelfde kleurstelling. Of werk met het duo-toon model waarbij je wanden in één kleur schildert, en de vloer inclusief deuren en raamkozijnen een andere kleur geeft. Wat dacht je van mintgroen voor de wanden en lichtbruin voor de rest? Dat staat opvallend goed binnen een modern interieur.

Zelf doen of uitbesteden? Als je geld wilt sparen zul je zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Toch is er ook wel iets te zeggen voor uitbesteden aan een vakkundige schilder. De tijd en moeite die je bespaart en de nette afwerking zijn zeker voordelen van echte vakmensen inhuren. Hoewel een complete woning schilderen een flinke uitgave zal zijn, is het wel goedkoper dan steeds een kamer te laten schilderen.

Elektrische rolgordijnen

Wanneer je de woning opnieuw gaat inrichten zul je keuzes moeten maken. Daarbij kun je de gehele woning aanpakken met als voorwaarde dat je het budget opknipt in goedkopere segmenten, of je pakt bijvoorbeeld ieder jaar of seizoen één onderwerp aan. Denk bijvoorbeeld aan raamdecoratie, bij een volledige aanpak krijgen die vaak te weinig aandacht. Om je op weg te helpen stellen we drie opties voor:

Budget: Rolgordijnen

Dit is een betaalbare raamdecoratie die je zelf kunt installeren. Met een mooie kleur en een kwalitatief goed materiaal kan een rolgordijn er heel netjes uitzien. Die ‘kantoor-look’ van vroeger hoeft echt niet meer, wanneer het ophangsysteem in orde is kun je er heel lang mee doen.

Comfort: Elektrische rolgordijnen

Wanneer je naast mooi ook comfortabel wilt wonen kun je niet om gemotoriseerde raamdecoratie heen. In plaats van dagelijks zelf te sleuren of aan touwtjes te trekken laat je de gordijnen openen en sluiten met een druk op de knop. Of zelfs geheel automatisch met een timer of een lichtsensor. Elektrische rolgordijnen kosten meer of meer afhankelijk van de gekozen stof, hoe sterk de motor is en de duurzaamheid. Hierbij moeten we bekennen dat goedkoop ook vaak duurkoop is. Liever even sparen dan nu een inferieur product ophangen. Denk aan een fluisterstille motor op de slaapkamer, daar krijg je absoluut geen spijt van.

Luxe: Elektrische verduisterende rolgordijnen

Naast de gordijnrails met motor is de keuze voor het materiaal uiteraard ook van belang. Wanneer je elektrische verduisterende rolgordijnen hangt ben je voortaan heer en meester over de lichtinval. Wanneer je voor deze optie kiest moet je de maten goed laten inmeten om doorsijpelend licht te voorkomen. Je kunt dit ook zelf doen om kosten te besparen, let dan goed op de meetinstructies van de leverancier. Zo is er verschil tussen “op de dag” en “in de dag”.

Denk vanuit de bewoner, niet het design

Dit is een stap die interieurdesigners niet graag zien, maar die moeten maar even de ogen sluiten (of sluit jouw verduisterende gordijnen). Je kunt een prachtige design kamer hebben die er precies zo uitziet als in de catalogus. Maar dat betekent niet automatisch dat je meer zult genieten van jouw woning. Waar bewaar je tijdschriften, kan ik hier een glas wijn op zetten, waarom moet ik steeds weer die salontafel poetsen? Hoe je leeft bepaalt hoe je inricht. We willen het huis opleuken, en dat gaat verder dan de kleur, het materiaal of de kosten. Als je veel leest kun je wandplanken ophangen, dan worden boeken de decoratie. Als je groene vingers hebt plaats je bloempotten met luchtzuiverende planten, maar als je een cactus kunt laten verwelken kun je beter iets anders verzinnen. Met kinderen kan een bank die tevens dienst doet als opbergkist als een geschenk uit de hemel zijn. Denk dus vanuit de bewoners die nu en in de toekomst hier zullen wonen, leven en genieten. Zo wordt ieder huis leuker!