Jacqueline is Clubheld van het Jaar

DRACHTEN Jacqueline Rosier is Clubheld van het Jaar in de provincie Fryslan. Ze is vrijwilliger bij vv Drachtster Boys en is 30 tot 40 uur per week ‘op de club’. Dinsdag 17 december is de feestelijke Award uitreiking.

“Jacqueline doet werkelijk alles voor voetbalvereniging Drachtster Boys. Ze moet zo'n 30 tot 40 uur per week maken, soms meer. Ze is de drijvende kracht achter het clubhuis: zaterdag is ze van 7.30 tot laat in de avond in touw, en doordeweeks vrijwel elke avond. De pupillen denken dat Jacqueline op de club woont... Daarnaast is ze nog bestuurslid, wedstrijdsecretaris en organisator van diverse activiteiten die het 'wij-gevoel' stimuleren. Want dat wil ze vooral: er zijn voor de club”, staat in de motivatie te lezen.

“Elke club heeft ze: vrijwilligers. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk die vrijwilligers zijn. Binnen onze club hebben we er velen, maar er is maar één Jacqueline Rosier. Jacqueline is héél veel binnen Drachtster Boys. Bestuurslid, wedstrijdsecretaris, eerstverantwoordelijke voor het clubhuis en de kantine. Waar zouden we zijn zonder Jacqueline?”

AZC-bewoners

Al jaren is het Drachtster Bos, het sportpark van vv Drachtster Boys, decor van het plaatselijke schoolvoetbaltoernooi. Voor de club een eervol, maar ook arbeidsintensief evenement. Voor de editie 2019 werd voor het eerst de hulp ingeroepen van bewoners van het AZC Drachten.

In de keuken van de club waren vanaf ’s ochtends vroeg vijf ‘gastkoks’ uit het AZC te vinden. Onder leiding van Jacqueline Rosier en Sytske Kalafatis van Drachtster Boys maakten zij hapjes uit hun eigen cultuur klaar voor de honderden bezoekers die ‘s middags zouden komen. En de jonge sporters lieten zich dat prima smaken. Hoewel de taalbarrière af en toe de communicatie best lastig maakte, was de actie zeer succesvol. In de keuken leek het af en toe één grote familie, en dankzij de inzet van het ‘AZC-personeel’ werd het een lange, maar bijzondere dag.