Kaartverkoop theatercollege Geert Mak van start

DRACHTEN Boekhandel Van der Velde, Bibliotheek Drachten, de SLAS en Schouwburg De Lawei organiseren voor woensdagavond 11 maart een theatercollege met schrijver Geert Mak.

Aanleiding is het verschijnen van zijn nieuwe boek 'Grote verwachtingen’. De kaartverkoop voor dit theatercollege start op woensdag 18 december. ‘Grote verwachtingen’ is het langverwachte vervolg op het immens succesvolle 'In Europa' dat vijftien jaar geleden verscheen.

Enkele jaren later volgde de 35-delige gelijknamige serie met de schrijver in de hoofdrol. Waar 'In Europa' handelde over de twintigste eeuw en hoe die, in veel opzichten gruwelijke, periode getekend door twee wereldoorlogen, ons heeft gevormd, gaat ‘Grote Verwachtingen’ over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw.

Optimisme

Het boek neemt de draad op waar 'In Europa' eindigde, in 1999. Mak schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, de vluchtelingen.

De schrijver uit Jorwerd staat deze avond ook stil bij de huidige actualiteit en geeft zijn bescheiden visie op de toekomst van Europa. In de pauze signeert Geert Mak bij de boekentafel in de foyer van De Lawei. Woensdag 11 maart 20.00 uur, De Lawei, tickets 15 euro. Verkooplocaties: Boekhandel van der Velde, Bibliotheek Drachten en bij de kassa van De Lawei of via www.lawei.nl.