Paarse vrijdag op Burgemeester Harmsma-school

GORREDIJK Elk jaar op de tweede vrijdag van december is het Paarse Vrijdag. De Burgemeester Harmsma-school in Gorredijk, school voor VMBO en HAVO-onderbouw, heeft ook dit schooljaar aandacht voor Paarse Vrijdag.

Paarse Vrijdag is een GSA- actiedag waarop de hele school hun steun voor gender en seksuele diversiteit kan laten zien door paars te dragen. De BHS is een school waar je jezelf mag én kunt zijn. Nieuw dit schooljaar is dat het programma ontwikkeld is door leerlingen in samenwerking met de jongerenwerkers van de gemeente Opsterland: Jong FM.

In de aanloop naar paarse vrijdag namens 1ste, 2de en 3de klassen deel aan een LHBTQuiz, maar ook op paarse vrijdag zelf kunnen leerlingen vinden er allerlei acitiviteiten plaats. Zo kunnen ze hun nagels paars laten lakken, is er een Photobooth waarin je je solidariteit met LHBT- jongeren kunt laten zien, worden bandjes uitgedeeld van de GSA in het thema: “Jezelf kunnen zijn is een feestje”, worden weetjes-lolly’s uitgedeeld en wordt natuurlijk de school paars aangekleed.