Open huis in Kunsthuis SYB

BEETSTERZWAAG Petra Ponte - Nola & Boni staan centraal in Open huis III, zaterdag 14 december vanaf 15:00 uur in Kunsthuis SYB, Hoofdstraat 70 te Beetsterzwaag.

Het huis van Nola Hatterman aan de Falckstraat was met regelmaat een plek van samenkomst. Op zulke momenten werd er gediscussieerd, poëzie voorgedragen, naar muziek geluisterd, gegeten en gedronken. In een dergelijke open sfeer nodigt Petra Ponte op een aantal middagen gasten uit in haar tijdelijke huis, Kunsthuis SYB, om haar onderzoek verder te laten uitdijen in gesprek.

Tijdens het Open Huis zijn beeldend kunstenaar Raquel van Haver en assistent onderzoeker Marlou Heijnen te gast. Na het gesprek is er een feestelijk maal dat een goede bodem zal leggen om te blijven dansen tot je erbij neervalt met ALL1NE, Jeff Croese, Joenes & MAMI WATA. Want zoals Eddy Bruma, de schrijver van het toneelstuk De geboorte van Boni, na de opvoering in Leeuwarden tegen D.A. Tamminga, redacteur van De Tsjerne, zei: Er moet gedanst worden. We gaan niet voor zonsopgang naar huis. (Vrij entree.)

Afbeelding: naar Nola Hatterman nieuwjaarskaart met haar huis aan de Falckstraat (1952/1953) in combinatie met ontwerp Vrijheid & Ruimte voor onafhankelijksmodeshow (1975).