Drachtster rugbyers doen goede zaken

DRACHTEN Op It Dwarsfjild, hun thuisbasis, hebben de Drachtster rugbyers afgelopen weekend goede zaken gedaan. Zaterdag speelde het clusterteam van de Junioren tegen RFC The Rams.

CL Fryslân junioren waren net even een maatje te groot voor the Rams. Deze wedstrijd werd beslist met maar liefst 67-21 in het voordeel van CL Fryslân. Zondag was het de beurt aan de senioren om de koppositie voor de winterstop verder te verstevigen. Groningen 4 was de tegenstander, en er moest gewonnen worden om de koppositie veilig te stellen voor de winterstop.

Drachten begon furieus, en na enkele minuten wisten Mike-Wisse Nijssen en Roland van der Heide het ovaal al achter de try-line van de tegenstander te drukken. Er ontstond vrij snel een fase waarin de Drachtsters veel ruimte op de flanken kregen, waardoor er vrij gespeeld kon worden. Razend snelle acties door de driekwart-lijn zorgde al snel voor een comfortabele voorsprong in de eerste speelhelft.

Debutanten

In de tweede helft mochten de debutanten Hugo Jansma en Jan de Bruin het veld betreden om hun eerste wedstrijdervaring op te doen. Jan de Bruin wist als center na tien minuten spelen zijn eerste try te drukken. Groningen liet met vlagen, na een rommelige fase waarin veel knock-ons werden gemaakt leuk spel zien, en wisten nog een try te drukken.

Toch waren de Smallingerlanders veel sterker, en dat resulteerde in een einduitslag van 76-5 voor de thuisploeg. Ben van den Brug werd door zijn niet te evenaren strijdlust, en schitterende try uitgeroepen als Man of the Match. De Drachtster rugbyers gaan aan kop de winterstop in.