De Tynje rockt voor negende keer

Tijnje Zaterdag stond voor de negende maal in Café Zalen Overwijk op het programma. In een zo goed als volle zaal kwamen maar liefst vijf acts voorbij van diverse genres, maar met één gemene deler: allen beschikten over enkele bandleden welke uit Tijnje afkomstig waren.

Het spits werd afgebeten door de zogeheten rock en lol band: Red Labeled Shoes. Met hun jaren 50 stijl microfoons zong deze formatie veel hits uit vervlogen tijden met een rock and roll sausje. Niets wees er op dat deze band pas voor het eerst in deze samenstelling een live-optreden gaf. De tweede band was zo nog unieker, enkele sterren uit het bekroonde muzikale Iepen Loft Spul Wit Jim Mem it Wol traden aan tezamen met de begeleidingsband, om eenmalig vooral veel nummers van Abba ten gehore te brengen. Waar menig rocker zijn wenkbrauwen nog fronste in het begin kon deze later toch al snel zijn goedkeuring geven, dit getuige de sfeer die deze band wist te projecteren op de aanwezigen.

Als derde band stond bluesrockband Skraal, eigenlijk als vanouds, weer op het programma zonder ook maar enigszins aan energie en kracht in te boeten werkten zij hun set tot volle tevredenheid af. Vervolgens was het de beurt aan de Thin Lizzy Project, ook een graag geziene gast op Tynjerock. Deze vierkoppige formatie zette zeker de rock in Tynjerock aan. De afsluiter dit jaar en tevens debutant was de Anouk Tributeband R U Kiddin Me. Alle hits van Anouk passeerden hierbij de revue en zij brachten de zaal nog meer in vervoering.

Tynjerock heeft wederom haar verdiende plaats op de muziekkalender in Opsterland bewezen en kan zich volgend jaar gaan opmaken voor haar eerste Lustrumeditie waarbij velen in Tijnje hopen dat misschien de ‘oerband’ Opskuor nog eens bij elkaar zal komen.