Lichtjesavond Burgum met Legato

BURGUM Burgumer muziekvereniging Legato geeft zaterdag 14 december in De Ikker een concert waarin het licht centraal staat (20.00 uur). Dit samen met de beroemde klezmerband Di Gojim, onder leiding van Jaap Mulder.

Het concert ‘Ljocht’ in De Ikker in Burgum wordt gehouden ter ere van het lichtjesfeest in de donkere dagen voor kerst. De vertrouwde fanfareklanken van de in 2018 opgerichte muziekvereniging in Burgum gecombineerd met de bezwerende en emotionele muzikale bijdragen van Di Gojim zorgen voor een waar lichtjesfeest.

De term lichtjesfeest zal op de avond van 14 december ook veelvuldig voorbij komen. In de maanden november en december zijn in verschillende culturen en geloven lichtjesfeesten te ervaren. Zo vieren de mensen in het Jodendom ‘Chanoeka’ en vieren de Hindoestanen het ‘Divali’. Het wordt een gevarieerd concert waarbij prachtige beelden de muziek zullen ondersteunen. Met bijvoorbeeld liederen als ‘Amsterdam huilt’ van Di Gojim is een avond vol meeslepende muziek gegarandeerd.

Kaarten a 10 euro zijn te reserveren op http://www.legatoburgum.nl/ljocht of bij één van de leden van Legato.