Winnie en ELO in De Lawei

DRACHTEN Dear Winnie | Noord Nederlands Toneel. Hoe is het om vrouw, zwart en activist te zijn? Wanneer kom je in opstand en eis je je plek op? In Dear Winnie, worden de verhalen van negen actrices, zangeressen en performers met Afrikaanse roots verbonden met dat van Winnie Mandela, activiste tegen het Nederlandse apartheidsregime. Verhalen over een gedeelde geschiedenis, verbonden aan die van Nederland, vol kracht en meedogenloos eerlijk. Deze voorstelling is te zien op donderdag 12 december om 20.00 uur.

Pieter Jouke | Gloeiende Plaat. In zijn voorstelling Gloeiende Plaat neemt Pieter Jouke verantwoordelijkheid. Hij zat even in het oog van de orkaan, maar nu is hij er weer. Voordat ‘ie ook maar denkt aan het verbeteren van de wereld, wil hij die wereld eerst begrijpen. Hij is talig, interactief, keihard en goudeerlijk. Deze cabaret voorstelling is te zien op donderdag 12 december om 20.30 uur.

Golden Palace | De Oerclub. Theatergroep Golden Palace is een meester in de analyse van het menselijk functioneren. In De Oerclub eisen vier mannen hun plek in de wereld weer op, maar op onverwachte wijze: ze claimen de zwangerschap. Het voortbrengen van leven mag niet langer het alleenrecht van vrouwen zijn. Onder het motto dat kunnen wij ook - maar dan beter beginnen ze aan een absurd experiment met een bloedstollende uitkomst... Deze voorstelling is te zien op zaterdag 14 december om 20.30 uur.

ELO

Explosive Light Orchestra | A celebration of ELO & Jeff Lynne. ELO scoorde wereldwijd tussen 1973 en 1983 vele legendarische hits. Een achtkoppige band, inclusief cellisten en violist, zorgt voor een muzikale avond om nooit te vergeten. Het Engelse Explosive Light Orchestra staat garant voor een epische avond vol rock classics en melodische, symfonische rock: de muziek van ELO en Jeff Lynne wordt op zeer indrukwekkende wijze live gespeeld. Dichterbij een authentieke weergave van de muziek van ELO en Jeff Lynne kom je niet. Deze voorstelling is te zien op woensdag 18 december om 20.00 uur.

An unexpected love | film. Marcos (53) en Ana (50) zijn al meer dan vijfentwintig jaar gelukkig getrouwd. Ze wonen in Buenos Aires en leiden een rustig en aangenaam leven. Ze delen gemeenschappelijke interesses, projecten, vrienden en opvattingen over het leven. Maar als de 19-jarige Luciano, hun enige zoon, het ouderlijk huis verlaat om te gaan studeren in Madrid, gaan ze op zoek naar een nieuwe invulling van hun leven... Deze film is te zien op 13, 14, 18 december om 20.30 uur en op 19 december om 10.30 uur als lunchfilm.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl