Winterconcert in Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG In de historische dorpskerk van Beetsterzwaag is zaterdag 14 december om 16:00 uur het klassieke Winterconcert door de professionele musici Oda Zoe Hochscheid, zang, en Doris Hochscheid, cello, en Frans van Ruth, piano, in samenwerking met de St. Cellosonate Nederland.

Zij brengen het programma “Kris kras door Europa” met werken voor cello, piano en mezzo-sopraan van o.a. Diepenbrock, Hollman, Brahms, Massenet, Borodin en Piatti. Met pianist Frans van Ruth heeft Doris Hochscheid in de loop der jaren een repertoire van meer dan honderdtwintig stukken opgebouwd, reikend van de gambasonates van J.S. Bach tot een groeiend aantal speciaal voor hen geschreven stukken. In 2007 hebben Doris Hochscheid en Frans van Ruth de Stichting Cellosonate Nederland opgericht om daarin hun activiteiten op het gebied van Nederlandse muziek onder te brengen.

Oda Hochscheid studeerde klassiek zang aan de “Scuola Civica Claudio Abbado” in Milaan en aan het Conservatorium “G. Nicolini” van Piacenza in Italië, waar zij woont, solo-opera-rollen zingt en docente zangles is aan het Conservatorium van Brescia. Via de website’s van de musici kun je o.a. video’s met opnames van eerdere concerten beluisteren.

Restaurant Prins Heerlijck, dat vlak naast de Dorpskerk is, biedt deze avond een drie gangen "Concert-menu" aan. Reserveren rechtstreeks bij het restaurant (Tel 0512-382455). Het concert duurt een uurtje zonder pauze en wordt georganiseerd door Cultbee (St. Cultuur Beetsterzwaag), met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie, toelichting op de muziek en mooie foto’s van de musici zijn te vinden op www.cultbee.nl