Mooi toernooi voor DZ&PC in Hoogezand

DRACHTEN Afgelopen weekend hebben zwemmers van DZ&PC Drachten ‘regionaal gezwommen’tijdens de B-kampioenschappen.

De regionale KNZB (KNZB Noord) organiseerde deze wedstrijd voor de zwemmers die geen limieten halen voor de A-kampioenschappen. Deze zwemmers kunnen zo tijdens een mooi toernooi hun tijden verbeteren, om leren gaan met de spanning van een kampioenschapswedstrijd en natuurlijk medailles halen.

Voor de zwemmers van DZ&PC leverde dit toernooi 10 mooie medailles op, waarvan x goud. Amarins Klooster uit Bakkeveen verbaasde zichzelf door goud te halen op de 100 meter schoolslag. Hidde Betten en Ruben Kommerie (beide uit Drachten) haalden twee keer een gouden medaille. Hidde op de 100 en 200 meter rugslag en Ruben op de 100 meter vlinderslag en de 50 meter vrije slag. De zesde gouden medaille was voor de junioren estafetteploeg met Jenthe Visser, Jildou van der Hoek, Ruben Trompetter en Jochum van Hattum.

Bronzen medailles waren er nog voor Sterre Huizinga (200 meter schoolslag - jeugd), Jenthe Visser (200 meter schoolslag –junioren 1/2), Ruben Trompetter (200 meter rugslag – junioren 3/4) en voor Amarins Klooster (50 meter vrije slag – jeugd).