Taal op it spoar in De Skans

GORREDIJK In muziektheater De Skâns is zondag 15 december om 15.00 uur ‘Taal op it spoar’ te zien, muziektheater van Leny Dijkstra en Hiske Oosterwijk met begeleiding van Addy Scheele en Anke Piersma.

Leny Dijkstra en Hiske Oosterwijk met ‘Taal op it spoar’ in De Skâns Burgumer theatervedette Leny de Vries en rising star Hiske Oosterwijk speelden vorig jaar met hun Frysktalige muziektheater ‘Taal op it spoar’ op 8 locaties 18 uitverkochte voorstellingen. Daarom gaan ze dit najaar op herhaling, waarbij ze op zondagmiddag 15 december. spelen in De Skâns in Gorredijk.

Leny en Hiske, die in 2017 het Concours de la Chanson Alliance Française won, ontmoeten elkaar in de Cees Bijlstra trein. Leny wil op reis met deze trein genoemd naar haar overleden componist, begeleider en vriend. Hiske stapt bij toeval op de trein. Ze vertellen en zingen hun levensverhaal vol zelfspot en droge humor. Voor Leny rijdt de trein achteruit, terug naar alles wat was en altijd blijft. Hiske rijdt vol energie en moed de onbestemde toekomst tegemoet.

Maar hoe verschillend ze ook lijken, ze vinden elkaar in de muziek van Cees Bijlstra, o.a. ook bekend van de muziek bij films van Pieter Verhoef als Nynke, De Dream en Fjoertoer. Leny en Hiske worden begeleid door Addy Scheele (piano) en Anke Piersma (fluiten en accordeon). ‘Taal op it spoar’ is een meeslepend verhaal met een prachtige plot. Persoonlijk maar invoelbaar voor iedereen.

De teksten zijn van Leny haar man Leo Dijkstra. Info: www.taalopitspoar.frl Entree 19,75 euro, leden ‘t Nut 17,75 euro.